Eon.dk

Strømrefusion

Opdateret

Du betaler elafgift for den strøm, du forbruger derhjemme. Når du lejer en ladeboks hos E.ON, kan du få refusion for den elafgift, som du betaler for strøm anvendt til elbilopladning via ladeboksen. 

Grunden til at vi kan søge refusion er, at vi som momsregistreret virksomhed er omfattet af de generelle regler for processtrøm, hvilket betyder, at strømmen anvendt til elbilopladning via vores ladeboks også er omfattet af disse regler. 

Som det er nu, udløber disse regler den 1. januar 2020, men vi forventer dog, at Folketinget vil forlænge reglerne, så de fortsætter fremover. 

Vi udbetaler den fulde elafgiftsrefusion tilbage til dig. Hver måned modtager du derfor en opgørelse, der er modregnet af den mængde strøm, du har købt igennem din strømleverandør til opladning af din elbil. Du får udbetalt godtgørelse fordelt på 1,10 kr./kWh i refusion og 1,18 kr./kWh i strømpris. Hvis du har solceller, jordvarme, elvarme el. lign. er der desværre ikke mulighed for at udbetale refusion, da SKAT endnu ikke tillader det.  Du får dog stadig refunderet strømprisen 1,18 kr./kWh. 

Ny refusionssats pr. 1. januar 2019

SKAT ændrer løbende satsen for elafgiftsrefusion. I begyndelsen af 2019 ændrede SKAT satsen fra 1,15 kr./kWh (inkl. moms) til 1,10 kr./kWh (inkl. moms). Vi har tilsvarende ændret satsen til de 1,10 kr./kWh pr. 1. august 2019. Det vil sige, at dit strømforbrug til opladning af din elbil fra 1. august 2019, vil blive godtgjort med 1,10 kr./kWh (inkl. moms) for elafgift.

Læs mere om refusion af elafgift her: https://skat.dk/skat.aspx?oid=2062223