Udskudt opladning til om natten virker ikke

Hej E.ON,

Jeg har forsøgt med både Nissan Leaf og BMW i3, at sætte dem til at lade om natten, så bilen er nyopladet og opvarmet, til et afgangstidspunkt indstillet i bilen.

Det ser dog ikke ud til at virke med jeres offentlige ladestandere. I stedet kommer jeg ud til en bil der ikke har ladet, og må improvisere at komme på arbejde. Det virker til at strømforsyningen bliver afbrudt, selvom ledningen stadig sidder i. Er der nogen grund til at I lukker for strømforsyningen? I alm. private ladestandere går jeg ud fra at der altid er strømforsyning, så udskudt opladning altid virker.

Normalt parkerer jeg bilen ca. kl. 17, hvor den står til opladning indtil næste dag kl. 7. Tænker at det må være bedre for batteri, rækkevidde, miljø, elnet m.v. at lade om natten. Med All-Inclusive abonnement er det ikke økonomi der afgør hvornår man lader bedst.

Kommentarer

• Hej Esben

De elbiler der er på markedet i øjeblikket har ikke alle samme teknologi, når det kommer til forsinket eller udskudt opladning. Den software der er i standerne kan derfor ikke supportere alle typer. Der arbejdes på ny software, som gerne skulle give mulighed for at tilbyde muligheden for, at udskudt opladning kan benyttes af alle kendte elbiltyper. Vi kan desværre ikke på nuværende tidspunkt oplyse, hvornår den nye software er klar.

I mellemtiden anbefaler vi, at du sætter bilen til opladning uden udskudt/forsinket opladning på de offentlige standere. Har du en privat ladeboks, er det muligt for os at sende ny konfiguration til boksen, som passer til din elbil.

En ekstra information til dig er, at i3 kun forvarmer i 10 min og bruger batteriet når den forvarmer, uanset om den er tilsluttet en ladestander eller ej.

Med venlig hilsen

Martin
  • Hej EON,

Jeg ville høre hvornår i forventer at have en opdatering til jeres software så den udskudte ladning er mulig?

Prøvede lige at se om det virkede til min Leaf igen idag, hvilket ikke var tilfældet.

Mvh
    Morten
    morten
  • Hej Morten

Den tidsforskudte opladning/forvarme funktion er fortsat ikke tilgængelig på de offentlige standere, i det omfang som vi gerne vil have.

På de private ladebokse er det muligt at lave ændringen mere permanent, så man kan få ladeboksen til at "hjælpe til" med forvarme.

Med venlig hilsen
    Kundeservice
  • Hej EON
    Noget nyt i sagen, prøvede i min Golf GTE, der virkede det heller ikke.
    Mvh Anders
    Anders Straarup
  • Hej Anders

Nej, det er desværre fortsat ikke muligt at bruge tidsforskudt opladning på vores offentlige standere.

Vi arbejder på en ny fælles nordisk platform, som gør det muligt at benytte E.ON ladestandere i andre lande. Det giver nogle andre muligheder, men det er desværre for tidligt at sige om tidsforskudt opladning bliver én af dem i det nye styresystem.

Med venlig hilsen
    Thomas