Udskudt opladning til om natten virker ikke

Hej E.ON,

Jeg har forsøgt med både Nissan Leaf og BMW i3, at sætte dem til at lade om natten, så bilen er nyopladet og opvarmet, til et afgangstidspunkt indstillet i bilen.

Det ser dog ikke ud til at virke med jeres offentlige ladestandere. I stedet kommer jeg ud til en bil der ikke har ladet, og må improvisere at komme på arbejde. Det virker til at strømforsyningen bliver afbrudt, selvom ledningen stadig sidder i. Er der nogen grund til at I lukker for strømforsyningen? I alm. private ladestandere går jeg ud fra at der altid er strømforsyning, så udskudt opladning altid virker.

Normalt parkerer jeg bilen ca. kl. 17, hvor den står til opladning indtil næste dag kl. 7. Tænker at det må være bedre for batteri, rækkevidde, miljø, elnet m.v. at lade om natten. Med All-Inclusive abonnement er det ikke økonomi der afgør hvornår man lader bedst.

Esben Barnkob Rapporter upassende indhold

Kommentarer

• Hej Esben

De elbiler der er på markedet i øjeblikket har ikke alle samme teknologi, når det kommer til forsinket eller udskudt opladning. Den software der er i standerne kan derfor ikke supportere alle typer. Der arbejdes på ny software, som gerne skulle give mulighed for at tilbyde muligheden for, at udskudt opladning kan benyttes af alle kendte elbiltyper. Vi kan desværre ikke på nuværende tidspunkt oplyse, hvornår den nye software er klar.

I mellemtiden anbefaler vi, at du sætter bilen til opladning uden udskudt/forsinket opladning på de offentlige standere. Har du en privat ladeboks, er det muligt for os at sende ny konfiguration til boksen, som passer til din elbil.

En ekstra information til dig er, at i3 kun forvarmer i 10 min og bruger batteriet når den forvarmer, uanset om den er tilsluttet en ladestander eller ej.